Naslovnica POLITIKA ODE DRŽAVNA IMOVINA: Gradonačelnik daje državnu imovinu u privatno vlasništvo

ODE DRŽAVNA IMOVINA: Gradonačelnik daje državnu imovinu u privatno vlasništvo

Dana 12.03.2020. godine privredno društvo JATA GROUP doo Srebrenik je na adresu grada Srebrenika dostavilo zahtjev za obavljanje istražnih radova na parcelama na kojima je između ostalih posjednik i vlasnik zemlje grad Srebrenik, odnosno da se zemljište vodi na društvenoj svojini kao državno vlasništvo.


Jata Group doo kao razlog za odobravanje istražnih radova navodi poteškoće kako u samom načinu izvođenja rudarskih radova, tako i očuvanju sigurnosnih uslova rada, koji su produkt raznolikog litološkog stanja ležišta i neujednačenosti kvalitete krečnjaka.

Kako navode, ovoj firmi se iz spomenutih razloga povećavaju direktni troškovi i javljaju se nepredviđeni otkopni gubici u ležištu, što im otežava uklapanje u tržišnu konkurenciju okruženja.

S obzirom da je grad Srebrenik posjednik parcela na kojima njihovo društvo namjerava proširiti istražno – eksploataciono polje za kamenolom ”Orlova klisura”, Jata Group doo zahtijeva saglasnost za obavljanje istražnih radova na parcelama.

Inače, JATA GROUP doo je izvođač gotovo svih infrastukturnih radova na područiju Srebrenika.

Izuzetak je sanacija Radničke ulice koju je vršila firma iz Lukavca, međutim, načelnik je zbog ”propusta u radu koji su naknadno utvrđeni” donio odluku o skidanju površinskog sloja asfalta, te postavljanju nove asfaltne podloge.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime